Természetes táplálkozás II.

A természetes táplálkozás következő szempontrendszere, de nevezhetjük alapelvnek is,hogy a táplálkozásunk kapcsán szabályozhatjuk a szervezetünk kémiai egyensúlyát,azaz a sav-bázis arányát.
A természetes táplálkozás alapelveit követve nagyon fontos,hogy a savas és lúgos ételek egyensúlyának betartása kapcsán elkerülhetjük az elsavasodást,illetve az elsavasodással járó tünetek,illetve betegségek.
Így fontos prevenciós lehetőség a táplálkozásunkban a 25% savas és 75% lúgos minőségű táplálék bevitel.



Lugos és savas élelmiszerek táblázata
Ideális lenne a 75% lúgos és 25 százalék savas étel minőség


Lúgos élelmiszerek 75%

Alma
Juharszirup
Petrezselyem
Ananász
Kajszibarack
Rebarbara
Articsóka
Káposzta
Póréhagyma
Avokádó
Karfiol
Répa
Bab /száraz vagy zöld/
Karalábé
Retek
Bambuszrügy
Kelkáposzta
Sárgadinnye
Banán
Kókuszdió
Savanyú káposzta /citrommal/
Bogyófélék /ribizli, cseresznye/
Köles
Spenót
Borsó /friss vagy száraz/
Körte
Szamóca /eper/
Brokkoli
Lucerna
Szentjánoskenyér
Burgonya
Mandarin
Szójabab
Citrom
Mandula
Szőlő, Szőlőlé
Csicseri Borsó
Mangó
Tök
Datolya
Mazsola
Uborka
Dinnye Félék
Meggy /Juice is/
Vizitorma
Endivia
Melasz
Vöröshagyma
Fehérrépa
Méz
Zeller
Fejessaláta
Narancs /Juice is/
Zöldbab
Fokhagyma
Oliva Bogyó
Zöldpaprika
Füge
Őszibarack

Gesztenye
Padlizsán

Gombák
Papaya

Grapefruit
Paradicsom

Hüvelyesek, kivétel a lencse
Paszternák


Savas élelmiszerek 25%

Alkohol
Garnéla Rák
Máj
Árpa
Homár
Majonéz
Áfonya
Ízesítők
Makaróni
Aszalt Szilva
Kávé
Marhahús
Baromfihús
Kenyér /minden fajta/
Pulyka
Borjúhús
Kukorica /konzerv is/
Rizs
Búza
Kukoricamálé
Sajt
Cukor, Édesség
Lazac
Sonka
Dió
Lekvárok, Dzsemek
Szilva
Ecet
Lencse
Tojás
Földimogyoró
Lepényhal
Zab-zabliszt /dara/