Belülrő fakadó szépség IX.

Lélek terápiák
 
Az „Egészség és szépség” a harmónián alapszik,tehát a bennünk megteremtődő vagy megvalósuló harmónia állapotunk tükröződése külső megjelenésünkön. Így szakemberként sokat tehetünk ennek a harmónia állapotnak a megteremtésében.
A XXI. század terápiái a rezgés terápiák,melyek fontos módon segítik ezt az állapotot,miszerint a szín,zene,illat valamint a „régi” új kristályterápia alkalmazása kapcsán hozható létre.
A színterápia hétköznapjaink hiányzó minőségeit hozzák létre,hiszen szürke vagy uniformizált világunkban nagy a „színéhség”. Főleg a gyógyító színek hiánya kapcsán. Néhány figyelmet ébresztő információ a színekről!
A színek a látható fény speciális megnyilvánulásai. A fehér „szín” a fény maga,a fekete „szín” a fény hiánya! A színek csoportosítása a hideg színek (kék,lila) és a meleg színek (sárga,narancs,piros) kapcsán nyugtató vagy élénkítő hatást gyakorolnak. Vannak tiszta színek (piros,sárga,kék) és kevert színek (narancs,zöld,lila) melyek a minőségeket hordozzák.
Vannak gyógyító színek (fehér,zöld,kék,sárga), és betegséget okozó színek,( fekete,barna,szürke) ,melyek az aura fel vagy lehangolása kapcsán képesek a csakrákon át a szervezet és a szervek működésére hatni,főleg lelki szinteken. Így kerül a lelki terápiák részeként terápiáink sorába. A színek részben környezetünkből jutnak le hozzánk,de ételeink,italaink színe is meghatározó. Fontos környezetünk,otthonunk és munkahelyünk színvilága is,valamint öltözékünk,mely üzenet önmagunkról a külvilág számára. Már öltözetünk fehér színe is gyógyító hatású pácienseink számára,de szalonunk színe,az alkalmazott tárgyak és eszközök színe is kifejező! De gondolhatunk a kristályok színére,mely ugyan ezeken, az elveken hoznak gyógyulást!
A zeneterápia a „lélek nagy orvosa!”,hiszen a gyógyító zene egy belső nyugalmi rezgésre hangol bennünket és pácienseinket is. Fontos a zene ritmusa,mely vagy a szív ritmussal harmonikus vagy a légzés ritmussal. Például a masszázshoz alkalmazott zenék is, segítik a pácienst a relaxáláshoz valamit ,olyan érzést teremt,mintha „haza érkezett” volna. Ez nagyon fontos,mert a zene összekacsolja a masszázs nyugalmával! A zenék lehetnek a természet hangjai is (madárcsicsergés,tenger morajlás),illetve szeretet masszázsnál „altató zene”,mely az anyaméh idilli állapotába segit. Kerülendő a zajos,erőszakos zene,melyben hirtelen ritmus és hangerőváltások vannak,melyek éppen izgatóak és nem nyugtatóak. Kerülendők a ma oly népszerű fülbe dugható zeneeszközök.
Az illatterápiák az illatok különleges,az érzelmekre ható minősége kapcsán gyógyítanak. Az illatok és rezgések. Kémiai rezgések kapcsán, az idegrendszer kapcsán hat befolyásolólag. Vannak az emberek számára kellemes illatok,főleg,ha pozitív élményekkel kapcsolnak össze és kellemetlen illatok,mely szintén emocionálisak.
Használhatunk a masszázshoz is illóolajokat (aromákat) ,de fontosak a készítményeink illatai is,de még a saját illatunk is,pácienseink számára. Vannak virágillatok vagy olyan természetes gyümölcs vagy más természet illatok is,melyek ezt a kedvező lélekre ható hatást elérik. A másik a füstölők és illatgyertyák vagy mécsesek hatása valamint a párologtatók hatása is a szalonunkban. Régen az illatoknak fontos szerepe volt a párkapcsolatok létrejöttében. Ma inkább elnyomjuk e természetes illatanyagokat (feromonok).
A kristályterápia is a rezgésterápiák fontos eleme. A kristályok rezgései képesek gyógyító hatást gyakorolni szervezetünkre,úgy is, ha közelünkben vannak (ékszerek,tárgyak) de alkalmazhatjuk a masszázsunkban is (arc,test,láb,kéz) de hangolhatunk velük csakrákat is. A kozmetika legkedveltebb kristálya a Jáde,mely a kínai császárnők kedvelt szépség és egészség kristálya volt. De fontos a rózsakvarc ránctalanító hatása is,mely a mikrocirkuláció felerősítésével fokozza a bőr szépségét. A kék színű kristály összehúz , a zöld színű kristály nyugtat, a sárga regenerál!