Speciális vagy helyi  masszázsok

Hátmasszázs

A hát masszázsa fontos stresszoldó,blokádoldó hatással bír. A hát a test akarati oldala és nagyon sok teher és feszültség gyűlik össze ezen a tájékon. A gerincoszlop nem csak a test tartópillére,hanem a gerincből kifutó idegek kapcsán a belső szervek beidegzését is végzi. Így ha a hátat masszírozzuk,azzal hatunk a belső szervek működésére is. a hát tájékán érezzük először a fáradtságot,hiszen a két lapocka között van a szív asszociációs területe,így ha itt érzünk fájdalmat a szív energiái gyöngültek meg. Fontos még a lapockák környéke,ahol a  feszültségeinket gyűjtjük össze. Jobb oldalon a munkahelyi stressz,baloldalon a kapcsolati stressz. Sok fejfájás oka a csuklyás izom feszültsége,mely a nyaki,feji vérellátást korlátozza. Masszázsával oldhatjuk ezt a fájdalmat is

Fül masszázs

A fülek fontos mikrorendszerek,amelyek kapcsán a fül,mint az anyaméhben fekvő gyermek képe tükrözi az emberi test lenyomatát. A fül akupresszúrás masszázsa tehát az egész testműködésre hatékony,frissitő és működésre ható. A fül környékén fontos meridiánok (energia csatornák futnak,így a masszázs hat az epe és vékonybél meridiánra is.

Fej masszázs

A fej masszázs nagyon sok keletei masszázskultúrában fontos mikrorendszer. A skalp,azaz a fejtető számos akupresszúrás pontot tartalmaz. (száz pont találkozása). A fej masszázsa hat a keringésre,mely frissítő hatású és javul a hajas fejbőr vérellátása is. elsősegélynyújtó masszázs is egyben,hiszen a fej masszázsa kapcsán energetizáljuk a szervezet egészét

Kéz masszázs

A kéz nem csak az „adás és kapás (elfogadás)” eszköze,hanem fontos mikrorendszer is egyben. „ a kéz mindig kéznél van!” elv kapcsán, a kézen áthatunk a szervezet egészére.
Kozmetikai kezelések és a teljes testmasszázs része egyben. Fontos reflexológiai terület. masszázsa kapcsán a szervezet egészét harmonizálhatjuk. A kézről futó meridiánok fontos szerveket ötletnek fel energiával (szív). A kéz masszázsolajos masszázsa ápoló hatású is a környezeti ártalmaknak kitett területeken,valamint jótékony a „hideg végtag” tünetében is.

Láb masszázs

A láb masszázsa egy fontos lehetőség a szervezet energetikai működésre gyakorolt kedvező hatása által. A láb szintén reflexológiás mikrorendszer,hiszen a talpon lévő reflexpontok az agykérgi sejtek visszatükröződése 70000 idegvégződésen át. A láb fontos meridián pontokat is tartalmaz. A láb visz az utunkon,ezért a karma fontos tükre is egyben.
„Amikor egy ember lábát tartod a kezedben,olyan,mint,ha a lelkét tartanád!”